malezma

Yaz aylarının gelmesi ve tatil sezonunun açılmasıyla birlikte güneş cildimizdeki etkisini fazlasıyla göstermeye başladı. Ancak keyifli zamanların habercisi olan bu dönemin bizlerin üzerinde olumsuz etkileri de yok değil. Melazma olarak adlandırılan güneş lekeleri kâbusumuz olabilirken, çözümsüz de değiller. Şimdi sizlerle beraber melazmanın detaylarını ve tedavi yollarını inceleyelim…

Melazma nedir ve nerelerde görülür?

Güneş lekeleri tıp dilinde melazma (güneş lekesi) olarak adlandırılır. Melazma (güneş lekesi) alanında cildin her yeriyle aynı sayıda renk hücresi olmasına rağmen lekeli alanlarda renk hücrelerinin çok çalışması sonucu renk üretimi fazla olmaktadır. Bu sebeple melazmalı alan diğer cilt bölgelerine göre koyu gözükmektedir. Yanaklar, alın ve dudak üstü en çok görülen bölgelerdir.  Melazma (güneş lekesi) lekelerinin genellikle renkleri yazın koyulaşır, kışın açılır. Yaz ve kış aylarında rengi koyu kalan melazma lekeleri de vardır. Bu durum lekenin derin olduğunun göstergesidir.

Nedenleri nelerdir?

Melazmanın sebebi çoğu kez güneş hasarına bağlıdır. Güneşlenmeyi çok sevenlerde, çocukluğu deniz kenarında, sahilde geçmiş olanlarda,  yeşilliğin olmadığı yerlerde büyüyenlerde, karlı bölgelerde yaşayanlarda, dağlık yüksek yerlerde, sivilce tedavileri esnasında güneşten yeterince korunmayanlarda, lazer veya kimyasal peeling yaptırıp güneşten korunmayanlarda özellikle görülür. Ayrıca stres esnasında salgılanan hormonlar renk hücrelerini tetiklemektedir. Hamileliklerde, doğum kontrol haplarını kullananlarda, hormon tedavisi görenlerde güneş lekesi olabilmektedir.

Tedavisinde hangi yöntemler kullanılır?

Melazma tedavisinde kullanılan yöntemler kabaca dört başlık altında toplanabilir; leke giderici kremler, kimyasal peelingler, lazerler ve cilt yenileme yöntemleri. Leke yeni başladıysa tedaviden daha iyi yanıt alınmaktadır.

Lekenin süresi ne kadar uzunsa tedavi de o ölçüde uzun sürmektedir. Ayrıca melazma lekesinin derinliği tedavinin süresini ve etkisini değiştirir. Yüzeysel lekeler tedavilerle kolayca yok olurken derin lekeler ısrarla kalabilir. Ayrıca ten rengi çok koyu olanlar ve cildi hassas, kızarık yapıda olanlar tedavilerden zor etkilenirler.

Leke kremleri tedavide nasıl etkili olur?

Leke giderici kremlerin çoğu renk hücresinde renk maddesi yapımını engelleyerek etkili olmaktadırlar. Kremler kullanıldığında leke açılır. Bu ilaçlar renk hücresinin çalışmasını geçici olarak engeller. İlaç kesildiğinde renk hücreleri eski hızlarıyla çalışmaya devam ederler ve leke geri döner.

Bu noktada uzun yıllardır Türkiye’nin en çok tercih edilen ürünü Sinoz Leke Kremi aradığınız doğru çözüm olabilir.

Cilde rengini veren melanin pigmentlerinin bir bölgede birikerek oluşturduğu ve güneş ışınlarıyla daha da ilerleyen koyu lekelere karşı savaşan bu krem, doğal yöntemlerle zaman kaybetmemek ve kesin çözüm elde etmek isteyenlerin ilk tercihi olabilir.

İçeriğindeki aynı sefa, papatya ve meyan kökü bitkileri ekstraktı sayesinde lekelere karşı kısa sürede etkili bir çözüm sunarak cilt renginin doğal haline dönmesini sağlayan Sinoz Leke Kremi, tercih edilmesi gereken ürünlerin başında geliyor.

Sinoz en yeni ürünleri altın sabun ve altın göz çevresi serumu tıklayarak deneyimleyebilirsiniz

3 YORUMLAR