yaz yanıkları

Bronzlaşmak, cildimizin yenilenip doğal bir parlaklık kazanmasını sağlamak, D vitamini ihtiyacımızı karşılamak için güneş ışınları oldukça gereklidir. Ancak her şeyin fazlasının zararlı olması gibi tatilde maruz kaldığımız fazla ışınların da vücudumuzda oluşturduğu olumsuz etkiler mevcut… Mesela güneş yanığı

Cilt lekeleri ve erken yaşlanma başta olmak üzere bazı sorunlara yol açan bu durumun yaşanmaması için güneşlenmeye başlamadan önce yüksek nemlendirici ve koruyucu ürünler kullanmak gerekiyor. Peki, bütün bunlara rağmen güneş yanığı oluştuysa vücudumuzda neler yapılmalı? Hep birlikte inceleyelim…

Güneş yanığı acısını hafifletmek için buz ile kompres yapabilirsiniz. Temiz, kumaş bir peçetenin arasına buz koyun ve yanık olan bölgelere bastırarak rahatlamasını sağlayın. İçeriğinde ağrı kesici özler bulunan kremler, güneş yanığı acısını hafifletmek için etkilidir.
Tatil bavulunda mayo kadar bulunması önemli olan şeylerden biri aloe veradır. Bu mucize bitki, cildinizi müthiş derecede rahatlatır ve güneş yanıklarını anında geçirir! Aynı şekilde içeriğinde aloe vera özleri bulunduran kremler de iyi etki eder.

Yoğun nemlendirici özelliğine sahip güneş sonrası bakım kremleri; hem ciltteki kızarıklığı azaltır hem de cildin yenilenmesini sağlar. Geleneksel bir tedavi yöntemi olan yoğurt; hafif dereceli güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Yoğurdun özelliği ise hem nemlendirmesi hem de cildi ferahlatmasıdır.

Cildinizdeki güneş yanıkları iyileşmeden, güneşe çıkmamalısınız aksi takdirde güneş yanığı; cilt lekelerine ve sulu kabarcıklara dönüşebilir. Güneş yanıklarının 3 ila 5 gün arasında iyileşmesi gerekir ancak süre uzuyorsa; doktora danışmanızda fayda vardır.

Öncesinde ise yaşadığınız güneş yanığı tecrübesinden yola çıkarak; bavulunuza ilk olarak cildinizi zararlı güneş ışıklarından koruyacak yağ ya da kremleri koyun. Denize her girip çıkışınızdan sonra temiz suyla duş alın ve güneş kremi sürün.